Niet verder kijken dan je neus lang is

Het gebeurt nog weleens dat klanten mij vertellen over de reacties van mensen op hun voeding, training en leefstijl. Zo had ik het laatst met iemand over hoe kortzichtig er eigenlijk wel niet gedacht wordt. Men kijkt echt niet verder dan de neus lang is.

De vraag aan deze persoon was: “Je bent nu een tijd bezig, je hebt inmiddels een sixpack. Is het nu wel nodig om nog steeds elke dag die sla te eten?” Uhmmm…. Ja! En dan volgt de vraag: “Waarom dan? Je hebt je doel toch bereikt?” Na eerst een diepe zucht en alle logische antwoorden in de trant van: “Ik wil niet terug naar waar ik vandaan kom” en “Ik vind deze manier van eten lekker”, wat door het gros helemaal al niet begrepen wordt, wil ik hier het oppervlakkige randje vanaf schaven en eens even een duik nemen in de werkelijk belangrijke zaken die men zou kunnen overpeinzen alvorens vreemde opmerkingen te maken aan het adres van iemand die zijn hele leven omgooit om de kwaliteit van leven te verbeteren!

Eigenlijk begon ik hier al met een belangrijk punt. De Kwaliteit van leven. Tsja, als je nooit inzet hebt getoond, dan ben je die vis in die kom die niet weet dat er een hele oceaan is! We leven in een oppervlakkige, materialistische, chronisch gestreste maatschappij, waarin iedereen die hier afstand van neemt 2 opties heeft. Of men is jaloers dat jij een manier hebt gevonden om hier niet aan deel te nemen, of wat je doet slaat nergens op omdat men niet in kan denken wat een verschil dit kan maken in je leven. (de vis in de kom)

Squat
Oude chinese man ontspannen in squat

Wat ik eigenlijk zeggen wil: Wat is nu het werkelijke doel? Laat ik dit illustreren aan de hand van praktijkbevindingen. Ik heb redelijk wat ervaring als Docent LO in het basis- en voortgezet onderwijs. Daarnaast verzorg ik hier ook veel bewegingslessen en danslessen voor. Wat mij opvalt is dat kinderen op steeds jongere leeftijd dikker worden, minder mobiel worden, meer pijntjes en klachten ervaren en aan de medicijnen zitten. Terwijl ik dit schrijf heb ik ineens een geweldig marketing idee. Ik ga aandelen kopen in de rollator en scootmobiel branche, want die moet wel gaan ontploffen de komende 25 jaar.

Oké! Even terug naar de werkelijkheid en de orde van de dag. Waarom? Waarom voeding, training en lifestyle? Hier is het antwoord:

Omdat we allemaal een lang, maar met name lang gezond leven willen leiden!

En daar hebben we meer invloed op dan je denkt! Alles wat je nu doet bepaald voor een groot deel je toekomst! Als je nu de verandering maakt en je lichaam gaat zien als de tempel die het is, als je nu datgene doet waardoor je je direct beter gaat voelen, als je stopt met het blijven hangen in ongezonde patronen en alleen maar excuses zoekt om je te lage motivatie voor een betere kwaliteit van leven te verantwoorden, dan heb je daar niet alleen nu wat aan, maar daar heb je de rest van je leven baat bij! Na je pensioen achter de geraniums? Of na je pensioen alles doen waar je tot dan toe nog niet aan toegekomen bent?

Het maakt niet uit wanneer je stap onderneemt, als het maar NU is!

Ja, het blijven nemen van gezonde voeding, ook daar waar je je doelen hebt bereikt lijkt me een verstandig plan. Het gaat niet alleen op de Sixpack. Het gaat ook om de gezondheid aan de binnenkant, op cel niveau. De gezondheid die je niet direct ziet, maar juist zo belangrijk is!

En dus voor de ‘ik kan alles eten zonder aan te komen’ mensen die daar heel blij mee zijn! Pas op! Want bij jou is deze ongezonde leefstijl een sluipmoordenaar. Vroeg of laat, het haalt je altijd in. En op het moment dat je erachter komt…. Hoop dan maar dat het niet te laat was!

EAT CLEAN, TRAIN HARD, SLEEP WELL!

 

Wees niet degene die ‘niet verder kijkt dan zijn neus lang is’, maar degene die NU de verandering durft te maken door deze informatie en ‘met zijn neus in de boter valt’!

Train for Results, not to impress!

Michiel-PT

Share and Enjoy: These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Print
  • Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *