To Carb or Not to Carb…..

Michiel-PT, wat eet je dan? Dat is een vraag die ik vaak krijg als men mij vraagt welke voedingsmiddelen ze beter kunnen laten staan. Meestal heb ik het dan over de ‘Eenvoudige’ Koolhydraten die ik niet neem.

…Hoe moet ik eten? Wat is een gezond voedingspatroon? Het antwoord is niet zwart-wit. Waar ik wel wat over kan zeggen hier, is over waarom dat het gewenst is voor de meeste mensen deze Koolhydraten niet te nemen. Het doel van de meeste mensen is namelijk afvallen, specifiek, vetverlies! #strandlichaam #bikiniproof etc.

Wat is Low-Carb? Dit is een term die je veel hoort tegenwoordig. Ik ben van mening dat deze term op allerlei manieren misbruikt wordt.

Gezien onze westerse leeftstijl is elke ‘gezonde’ verandering van voeding bijna wel ‘Low-Carb’ (laag-koolhydraten) te noemen.
Natuurlijk snappen we we dat we koek-snoep-cake-toetjes en al dat soort dingen moeten laten staan, maar dat houden we niet lang vol omdat de cravings (verlangen) naar suiker (koolhydraat)rijke voeding continue aanwezig blijven.

Voor vetverlies is het verstandig afstand te doen van Granen (dus ook brood), de meeste zuivel producten (waarvan we toch al af moeten vragen of ze wel zo goed voor je zijn), pasta, aardappels en fruit! Ja, ook fruit….. We hebben het over het doel, vetverlies.

Wat-Dan-Wél?

Heel veel groene groene groenten….
Deze bevatten veel vitaminen en mineralen en zitten daarnaast vol water en voedingsvezel, waardoor je wel vol raakt, maar in verhouding weinig Kcal binnen krijgt.

Groenten, zowel gekookt, gebakken, gestoofd als rauw zijn goed. Als je de afgelopen jaren heel veel andere koolhydraten gegeten hebt, dan wordt het tijd je smaakpapillen weer te her-trainen (ik zou bijna zeggen ‘revalideren’), om groenten weer t leren waarderen naar wat ze zijn. Gezond en Lekker!

Heb je andere doelen? Op gewicht blijven…. Gewicht bijkomen…. Sportieve prestaties…. etc., dan moet er weer op een andere manier gekeken worden naar de hoeveelheid koolhydraatinname.

Eat Clean, Train Hard!

Share and Enjoy: These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Print
  • Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *